HOME

AGENDA

BESTELLINGEN

SCRABBLE-INFO

CONTACT

DUPLICATESCRABBLE

DOWNLOADS

HANDBOEK

LID WORDEN

SCRABBLELINKS

SCRABBLEMAGAZINE

SCRABBLEVERENIGINGEN

TAAL

TOERNOOIUITSLAGEN

VOORDELEN LIDMAATSCHAP

 

 

 

 

 

 

Beste scrabbespeler,
Scrabble is een gezelschapsspel dat de tand des tijds met glans heeft doorstaan. Sterker nog, juist de afgelopen jaren mag scrabble zich in een alsmaar stijgende belangstelling verheugen.
Een ander opmerkelijk feit is de evolutie van het spel zelf. Tot enkele jaren geleden werd bij een partij tussen twee spelers een score van meer dan 450 punten voor één van de spelers als zeer hoog gekenmerkt. Maar tegenwoordig wordt er al schouderophalend gekeken naar 600 punten.
En wilt u eens een keer meer dan 600 punten scoren, dan heeft u echt niet alleen de geluksfactor nodig. Vanzelfsprekend moet uw woordenschat ook groot genoeg zijn.

Wij hebben een aantal hulpmiddelen voor u, waardoor uw woordenschat snel nog groter zal worden.
De Scrabble Bond Nederland geeft, in samenwerking met Van Dale Uitgevers en het NTSV in Vlaanderen, enkele scrabbelwoordenboeken uit, die u als hulpmiddel kunt gebruiken.
Tevens zijn alle spelregels in een officieel scrabblereglement weergegeven.

Graag nodigen wij u daarom uit om eens geheel vrijblijvend zonder kosten één van onze clubavonden te bezoeken. Er is er vast ook één bij u in de buurt. En als dat niet zo is, waarom begint u dan niet zelf met een scrabbleclub? Wij zullen u er graag bij helpen!


 

Scrabble Woordenlijst (SWL)

De SWL is een uniek boekwerk, dat voor iedere scrabbespeler een must is. Eindeloze discussies over wat nu wel en niet mag behoren voortaan tot het verleden. In de SWL treft u alle toegestane woorden van 2 t/m 9 letters en dat zijn er ruim 242.000!! 


Brochure Spelreglement
In deze brochure treft u gedetailleerde informatie aan over de drie manieren van spelen, namelijk puntenscrabble, wedstrijdscrabble en duplicatescrabble. U kunt deze gratis downloaden.


Query
De SBNL geeft ook het boekje Query uit, dat is gebaseerd op de meest recente uitgave van de SWL. Hierin staan alle woorden van 2 tot en met 10 letters met Q, X en Y. De Query is alleen voor leden verkrijgbaar.


Toernooien
Elk jaar vinden er een aantal landelijke scrabbletoernooien plaats.
Deze toernooien zijn voor iedereen toegankelijk en beslaan drie speelrondes.
Er wordt gespeeld volgens de officiële door de SBNL opgestelde spel- en taalregels.
De kosten voor deelname variëren van € 8,00 tot € 10,00.


Nederlands Kampioenschap Puntenscrabble.
Ieder jaar in maart vindt het Nederlandse kampioenschap Puntenscrabble plaats
Dit toernooi is alleen toegankelijk voor SBNL-leden. Net als bij de gewone puntenscrabbletoernooien wordt er gespeeld in categorieën. U kunt dus gewoon meedoen, want u speelt altijd tegen iemand van uw eigen spelniveau.


Nederlands Kampioenschap Duplicate-scrabble
Daarnaast wordt er jaarlijks een Open Nederlands Kampioenschap Duplicate-scrabble georganiseerd.
Dit kampioenschap staat open voor alle leden van de SBNL en van het NTSV in Vlaanderen. Er wordt gespeeld volgens de regels van het duplicate-scrabble zoals die in beide landen worden toegepast.


Nederlands Kampioenschap Wedstrijdscrabble
Hierbij gaat het er om de partij te winnen van de tegenstander. Via diverse ronden bereiken de besten de finale. Ook dit kampioenschap wordt elk jaar georganiseerd. Het staat open voor leden van de SBNL en het NTSV.